ARA SI QUE SI, ESTEM IMPLANTATS! – ARA SÍ QUE SÍ, ESTAMOS IMPLANTADOS!

la foto 1 (6)

Moment de l’activació del primer implant

La primera etapa de la llarga aventura que representa la hipoacúsia del Pep està, per fi, tancada.

Després de llargs mesos d’espera per saber si realment era sord del tot o no, de si era candidat a implants o no, de que arribés el dia de la cirurgia, de que arribés el dia de l’activació…finalment cada aparatet està al seu lloc, i ara ve una feina dura (duríssima!), que encarem amb ganes i il.lusió.

Portem una mica més de dues setmanes amb les parts externes “posades”, i dic “posades” perquè no és fàcil mantenir-les a lloc. Si teniu nens de menys de 2 anys feu un experiment, poseu una goma del cabell al voltant de la seva orella, i intenteu que es quedi allà durat tot el dia. Difícil, oi?

Sempre dic que amb tot el que hem passat el Pep ens ho ha posat molt fàcil, però ara no ho puc dir… de fet el tio s’està lluint! Tenim una guerra constant per mantenir posats l’imant i el processador. Però realment no ens podem enfadar amb ell. A ell què li expliques que ara ha de portar aquest artefacte enganxat al cap!  No, no ens podem enfadar amb ell, no penso fer-ho! Tot i que hi ha vegades que estic al límit…

Els primers dies van ser especialment durs. A mi la part “estètica” em va tocar més del que m’esperava. Se’m va fer difícil veure’l amb tot allò penjant del cap, i pensar que probablement serà per tota la vida. La veritat sentia que emocionalment estava fent passes enrere…i estava molt enfadada amb mi mateixa.
Estar a casa era impossible, no parava de tocar-s’ho. Si sortíem a fora en cotxet havia de parar cada 2 passes perquè se’ls treia… A més quan agafa la inèrcia tot és posar-treure, posar-treure… i així podem estar molts minuts. Al final, he adoptat una tècnica que em funciona bastant bé…quan estic a punt de fer-li un crit (poc efecte tindria…) canto, començo a xiuxiuejar una cançó i així em relaxo, i tranquil·lament li torno a posar.

P1060755

El Pep i l’Eloi jugant. M’agrada veure la reacció dels altres nens davant els implants, i de moment totes són bones! — Pep y Eloi jugando. Me gusta ver la reacción a los implantes de los otros niños, de momento todas positivas!

Va, ara ja m’he desfogat una mica en relació a la part negativa de la qüestió… anem a la positiva!

L’activació del Pep va ser molt maca, però res a veure amb els vídeos que volten per la xarxa. Bé amb el que vaig penjar a l’entrada ACTUAL·LITZACIÓ potser si una mica.

Vam arribar a l’hospital al matí i allà ens esperava l’Eva, la logopeda del Pep al CREDA. Aprofito des d’aquí per agrair-li que ens acompanyés en aquest dia tant important, tot i estar de vacances… ets un sol!
Primer vam tenir visita amb l’otorrino per verificar que tot estava a lloc després de la intervenció, i que no hi havia inflamació ni cap altre complicació.  Després ens van passar a la sala amb la Natàlia, l’audiòloga clínica que s’encarrega de les activacions i el seguiment dels implants.

Un cop dins ens va explicar una mica el funcionament i el manteniment dels implants (dic implants tot i que realment hauria de dir processador extern, perquè l’implant en si és la part interna…però així ens entenem millor). Llavors va arribar el moment de la veritat, vam connectar l’imant al cap del Pep i la Natàlia feia anar l’ordinador.

Us deia que el nostre cas no té gaire a veure amb els vídeos del youtube perquè vaig trobar que tot era molt gradual. Primer va comprovar elèctrode a elèctrode que tot estava bé (n’hi ha 22), aquí no sé si ell notava alguna sensació, però estava molt inquiet.

Després va començar l’activació en si. El Pep mirava unes joguines tot concentrat… “ja hi está sentint” ens diu la Natàlia…el Jordi i jo ens mirem. “Ara pujaré el volum…” i aquí si que ho vam notar, el Pep va començar a plorar com mai, i es va tirar a sobre del seu pare i li va fer l’abraçada amb més sentiment que li havia fet fins llavors. Passats uns minuts es va relaxar una mica i la Natàlia va continuar amb les comprovacions, mentre ens explicava més coses del funcionament.

Els implants venen amb un comandament que et permet canviar diferents funcions. No sé ben bé com anirà en un futur, us explico com funciona ara.
Ara hi ha quatre programes que anomenen P1, P2, P3 i P4. I dins de cada programa el volum pot variar de V1 a V10.

Vam sortir de l’hospital amb P1 V8, i abans del vespre ja li havíem pujat a V10 perquè notàvem que ell estava tranquil. Cada diumenge des de llavors hem pujat un programa, ara estem a P3 V10.

Us fareu la pregunta del milió…ja hi sent? I la resposta és: doncs no ho sé.
De que li esta entrant informació n’estem segurs, ja que ha canviat radicalment els sons que emet. Ara canta, entona, crida, fins i tot riu diferent! Però si fem sorolls forts, piquem de mans, posem la música forta…no hi ha cap reacció. Així que estem una mica desconcertats, però ja ens van avisar que això passaria, fins i tot una mare em va dir que pensaria que l’implant no ha funcionat. I realment així és!

 Ara esperem frisosos que arribi el proper diumenge per arribar al P4 i observar nous canvis!

La primera etapa de la larga aventura que representa la hipoacusia de Pep está, por fin, cerrada.

Después de largos meses de espera para saber si realmente era sordo del todo o no, si era candidato a implantes o no, que llegara el día de la cirugía, el día de la activación…finalmente cada aparatito está en su sitio, y ahora toca un trabajo duro (durísimo!), que encaramos con ganas e ilusión.

Llevamos poco más de dos semanas con las partes externas “puestas”, y digo “puestas” porqué no es fácil mantenerlos en su sitio. Si tenéis niños de menos de dos años haced un experimento, poned una goma de pelo alrededor de su oreja, e intentad que se quede allí durante todo el día. Difícil, verdad?

Siempre digo que con todo lo que estamos pasando Pep nos lo facilita todo, pero ahora no puedo decirlo… de hecho el tío se esta luciendo! Tenemos una guerra constante por mantener el imán y el procesador en su sitio. Pero realmente no nos podemos enfadar con él. A él qué le explicas que ahora tiene que llevar este artefacto enganchado a la cabeza? No, nos podemos enfadar con él, no pienso hacerlo! Aunque confieso que muchas veces estoy al límite…

Los primeros días fueron especialmente duros. A mi la parte “estética” me afectó más de lo que me esperaba. Se me hizo difícil verlo con todo eso colgando de la cabeza, y pensar que probablemente será para toda la vida. La verdad sentía que emocionalmente estaba retrocediendo…y estaba muy enfadada conmigo misma.
Estar en casa era imposible, no paraba de tocárselos. Si salíamos fuera con el cochecito me tenía que parar cada 2 pasos porqué se los quitaba… Además cuando coge la inercia de quitar-poner, quitar-poner… podemos pasar mucho rato así. Al final tengo una técnica que me funciona bastante bien… cuando estoy a punto de dar un grito (que poco efecto tendría…) canto, empiezo a canturrear y me relajo, y tranquilamente se lo vuelvo a poner.

Bueno, ahora ya me he desahogado un poco en relación a la parte negativa de la cuestión… vamos a la positiva!

La activación de Pep fue muy bonita, pero nada que ver con los vídeos que corren por la red. Bueno, con el que colgué en la entrada ACTUALIZACIÓN un poco sí.

Llegamos al hospital por la mañana y allí nos esperaba Eva, la logopeda de Pep en el CREDA. A provecho desde aquí para agradecerle que nos acompañara en este día tan importante, aún estando de vacaciones… eres un sol!

Primero tuvimos visita con la otorrino para verificar que todo estaba en su sitio después de la intervención, y que no había inflamación ni ninguna otra complicación. Después nos pasaron a la sala de Natàlia, la audióloga clínica que se encarga de las activaciones y el seguimiento de los implantes.

Una vez dentro nos explicó un poco el funcionamiento y mantenimiento de los implantes (digo implantes aunque realmente debería decir procesador, porque el implante en sí es la parte interna…pero así nos entendemos mejor). Entonces llegó el momento de la verdad, conectamos el imán en la cabeza de Pep mientras Natàlia manejaba el ordenador.

Os decía que nuestro caso no tiene mucho que ver con los vídeos del youtube porque lo vi todo muy gradual. Primero comprueban electrodo a electrodo que todo va bien (hay 22), aquí no sé si él notaba algo o no, pero estaba muy inquieto.

Después empezó la activación en sí. Pep miraba unos juguetes muy concentrado… “ya esta escuchando” nos dice Natàlia…Jordi y yo nos miramos. “Ahora subiré el volumen…” y aquí si que lo notamos. Pep empezó a llorar como nunca había llorado, se tiró encima de su padre y le dio el abrazo con más sentimiento que le ha hecho hasta hoy. Pasados unos minutos se relajó y Natàlia continuó con las comprobaciones, mientras nos explicaba más cosas del funcionamiento.

Los implantes tienen un mando a distancia que te permite cambiar diferentes funciones. No sé muy bien como irá en el futuro, os explico lo que sabemos hasta ahora. Ahora hay cuatro programas que se llaman P1, P2, P3 y P4. Y dentro de cada programa el volumen puede variar de V1 a V10.

Salimos del hospital a P1 V8, y durante la tarde subimos a V10 ya que Pep se mostraba tranquilo. Cada domingo desde entonces hemos subido un programa, ara estamos en P3 V10.

Os haréis la pregunta del millón… ya oye? Y la respuesta es: pues no lo sé.

De que le esta entrando información estamos segurísimos, ya que ha cambiado radicalmente los sonidos que emite. Ahora canta, entona, chilla, hasta ríe diferente! Pero si hacemos ruido, damos palmas, ponemos música fuerte…no hay ninguna reacción. Así que estamos un poco desconcertados, pero ya nos avisaron que esto pasaría, hasta una madre me dijo que pensaría que el implante no ha funcionado. Y realmente es así!

Ahora esperamos impacientes el próximo domingo para llegar a P4 y ver nuevos cambios!

Anuncis

6 pensaments sobre “ARA SI QUE SI, ESTEM IMPLANTATS! – ARA SÍ QUE SÍ, ESTAMOS IMPLANTADOS!

 1. Carmen diu:

  Increíble!!! Qué bien que ya haya terminado esta etapa. Ahora cada día iremos un poquito mejor aunque seguro que habrá días que no lo parezca pero a SuperPep ya no hay quien lo pare!!!!! Ánimo Laura. Un besazooooi

 2. Fanny Fontanet Briansó diu:

  Escoltar és un aprenentatge i requereix molt de temps, ja veureu com el Pep aprendrà a poc a poc a distingir el silenci del so, detectar des d’on arriba, etc… Quant al malson de posar i treure, amb l’Ada també el vam viure, els primers mesos era un no parar, jo crec que en un dia li arribava a posar els audiòfons unes 20 o 30 vegades… Ara és ella qui els busca cada matí i se’ls treu quan vol dormir. Ànims, que això ja està en marxa!!! 🙂

  • pumpumpep diu:

   Oh.. merci pels ànims Fanny! Ara mateix se’m fa difícil imaginar-me el dia que el Pep em demani que li posi els implants… però sé que arribarà!! Petons familia! 🙂

 3. Laia diu:

  Laura! sóc la mare d’el Roc, que vam coincidir als jardinets. He llegit el bloc i encara estic al·lucinant. És molt emocionant tot el que expliques, i admiro com heu afrontat tot el que us heu anat trobant. Em va agradar moltíssim topar amb vosaltres, veure l’energia i vitalitat que transmeties al Pep, i haver pogut llegir el bloc. Espero tornar-nos a creuar aviat!
  Bona adaptació a la guarde 😉 !

  • pumpumpep diu:

   Gràcies Laia! La veritat és que no ha estat fàcil arribar fins aquí, però comentaris com el teu ens animen a seguir lluitant perquè el Pep pugui fer vida com qualsevol nen de la seva edat. Ben segur que ens tornem a trobar aviat! Bona adaptació a vosaltres també! 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s