Món sonor… ja sóc aquí! / Mundo sonoro… aquí estoy!

P1070638

Arrel de l’últim post hi ha qui em pregunta si estic bé… Estic molt bé!
La veritat és que estem en un dels moments més xulus del viatge que vam emprendre fa uns mesos. Però heu d’entendre que hi ha moments que pel que sigui (no sempre son coses relacionades amb els implants o el Pep) estàs més negativa, o tot se’t fa pujada… Però ja us dic que com a qualsevol de vosaltres.

Us tinc una mica desinformats de l’evolució del Pep… FLIPAREU!

Avui fa exactament 113 dies que vam activar el primer implant del Pep.

Això vol dir que auditivament parlant el Pep és com un nadó oient de poc més de 3 mesos. Bé, de fet el nadó li portarà avantatge, ja que ell va començar a rebre sons a la setmana 18-20 de gestació… Però per altra banda el Pep té l’avantatge de que ja no és un “bebé”, ara ja és un “nen petit” (aix… quina peneta, com passa el temps!), i la seva capacitat d’aprenentatge és major. Però val a dir que això no és una cursa a veure qui aprèn més o menys ràpid, tot això ho comento perquè us feu a la idea de què podem esperar del Pep a dia d’avui.

Quines coses notem que fa el Pep i abans no feia?

 • Crida (molt!).
 • Riu més sorollosament que abans.
 • Es gira quan el crides (tot i que cada cop està aprenent més a “fer-se el sord”… jejeje…).
 • Reacciona a determinades paraules i les relaciona amb alguna acció. Per exemple si dius “Bravo!” fa palmes, si dius “Hola” et fa el gest amb la mà, si dius “anem a menjar” fa el símbol de menjar amb les mans,…
 • Reconeix a la gent: si li dius “papa” mira al seu pare, si li dius “Klein” busca la gata…
 • Ja entén algunes frases: si li dius “porta la sabata al papa”, ho fa.
 • Ja relaciona sorolls amb el seu significat. Per exemple si sona el timbre ja no s’espanta, i va cap a la porta a obrir.
 • Balla.
 • Canta!

Això és el més significatiu, tot i que hi ha altres cosetes del dia a dia que van canviant mica en mica, i que a vegades ni ens n’adonem.

La veritat és que espanta una mica la velocitat a la que va. Cada dia ens adonem que ens entén una mica més, que es comunica molt (a la seva manera) i lluita per fer-se entendre.

Per cert… ja diu MAMA i PAPA! 🙂

pepnora1

Aquí una mostra del que us parlava a l’últim post. La dolça Nora posant bé l’implant al Pep… no es despista ni un moment!

Desde que escribí el último post hay gente que me pregunta si estoy bien… ¡estoy muy bien!
La verdad es que estamos en uno de los momentos más chulos del viaje que emprendimos hace unos meses. Pero tenéis que entender que hay momentos , que por lo que sea (no siempre tiene que ver con os implantes o con Pep) estás más negativa, o todo se te hace una montaña… Pero ya os digo que igual que a cualquiera de vosotros.

Os tengo un poco desinformados de la evolución de Pep… ¡FLIPARÉIS!

Hoy hace exactamente 113 días desde que activaron el primer implante de Pep.

Eso quiere decir que auditivamente hablando Pep es como un bebé oyente de 3 meses. Bueno, de hecho el bebé le llevará ventaja, ya que él empezó a oír a las 18-20 semanas de gestación… Pero por otra parte, Pep tiene la ventaja de que ya no es un “bebé”, ahora ya es un “niño pequeño” (aix… que penita, ¡cómo pasa el tiempo!), y su capacidad de aprendizaje es mayor. Aunque esto no es una carrera a ver quién aprende más o menos rápido, todo esto os lo explico para que os hagáis una idea de qué podemos esperar de Pep a día de hoy.

¿Qué cosas hace Pep que antes no hacía?

 • Chilla (mucho!).
 • Ríe más ruidosamente que antes.
 • Se gira cuando le llamas (aunque cada vez está aprendiendo más a “hacerse el sordo”… ja ja ja…).
 • Reacciona a determinadas palabras y las relaciona con una acción. Por ejemplo si dices “¡Bravo!” da palmas, si dices “¡Hola!” hace el gesto con la mano, si le dices “vamos a comer” hace el gesto de comer con la mano…
 • Reconoce a la gente: si le dices “papa” mira a su padre, si dices “Klein” va a buscar a la gata…
 • Ya entiende algunas frases: si le dices “llévale el zapato a papa”, lo hace.
 • Ya relaciona ruidos con el significado. Por ejemplo si pican al timbre ya no se asusta, va hacia la puerta para abrir.
 • Baila.
 • ¡Canta!

Esto es lo más significativo, aunque hay cositas del día a día que van cambiando poco a poco, y a veces no te das ni cuenta.

La verdad es que asusta un poco la velocidad a la que va. Cada día notamos que nos entiende más, que se comunica mucho (a su manera), y que lucha por hacerse entender.

Por cierto… ¡ya dice MAMA y PAPA! 🙂

Anuncis

12 pensaments sobre “Món sonor… ja sóc aquí! / Mundo sonoro… aquí estoy!

 1. Carmen diu:

  Bieeeen!!! Q ilusión lo de Papá y Mamá se tiene que caer la babita….ah y aunque no venga al caso te falta poner otra habilidad: chuta el balón que da gusto que lo he visto en vivo y en directo!!!! Besoooooos

 2. bcberral diu:

  MAMA i PAPA! Què booo…Puc assegurar que aprenc per moments!! Aquet petit és molt gran! Estic super emocionada i contenta per tots tres.
  Si compartir el món amb els ulls d’un nen,ja és un regal, fer-ho al costat del món sonor de’n Pep, segur que és una passada!
  Grcs per compartir-ho.
  Una forta abraçada

 3. Anna diu:

  Felicitats pel blog Laura!!
  Sóc l´Anna, mare d´un nen de 9 anys, sord profund i que no calla ni sota l´aigüa!.. ;-)) Nosaltres ara estem mirant d´ implantar-lo (porta audiòfons) i m´ha estat molt útil llegir la vostra experiència….mil gràcies!
  Molts ànims en aquest camí que començeu i espero que coincidim aviat per Acapps.
  Aqui estic pel que necessiteu, una abraçada!

  • pumpumpep diu:

   Hola Anna! Si necessiteu quelcom ja sabeu a on trobar-nos! Estarem encantats de xerrar una estona i coneixe’t a tu i al teu peque!
   Segur que podem fer un intercanvi interessant d’informació. 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s