Per sempre – Para siempre

Processed with VSCOcam with t1 preset

L’expressió “per sempre” em fa molt respecte.

Quan prenc la decisió de deixar de fer alguna cosa, jo mateixa em dic que no és “per sempre”, és “de moment”.

Com quan vaig deixar de fumar. Pensar que mai més a la vida tornaria a fumar m’angoixava, per tant ho enfocava com un “ara per ara no vull fumar, més endavant ja veurem…”. En el fons sé que vull que sigui per sempre, però l’autoengany em va ajudar a gestionar el neguit inicial.

A vegades però, tinc la sensació que quan penso en la sordesa del Pep faig igual, penso en “de moment”. I aquí no valen els autoenganys, aquí si que podem dir un PER SEMPRE.

Per sempre?

Tant el Jordi com jo intentem estar atents a les notícies que hi ha respecte a la sordesa. Llegim articles sobre cèl·lules mares, gallines que recuperen l’audició, implants interns,… i somiem… somiar no és dolent! I a més, és gratis!

No ens fem il·lusions amb res, som molt realistes, però qui sap si en uns anys podem esborrar aquest “per sempre” relatiu a la sordesa del Pep?

El que intentem fer, i crec que ens en sortim prou bé, és adaptar-nos a les situacions del dia a dia, sense parar-nos a pensar si són per sempre o no, l’important és que són ARA.

Ara el Pep és sord, està implantat, i el que necessita és que l’ajudem en l’adquisició del llenguatge, en aprendre a escoltar, en estimar-se tal i com és.

El que si que és per sempre però, és la mort.

L’avi del Pep, el Santiago, ens ha deixat. Sempre el recordarem, sempre estarà amb nosaltres d’una manera o altra. El Pep ja sap que esta allà dalt, amb la “lluba” i les estrelles.

Hi ha una cosa que si que és 100% segura, PER SEMPRE estarà al nostre cor.

La expresión “para siempre” me da mucho respeto.

Cuando tomo la decisión de dejar de hacer alguna cosa, yo misma me digo que no es “para siempre”, es ” de momento”.

Como cuando dejé de fumar. Pensar que nunca más en la vida volvería a fumar me angustiaba mucho, por eso lo enfocaba como un “ahora mismo no quiero fumar, más adelante ya veremos…”. En el fondo sé que quiero que sea para siempre, pero el autoengaño me ayudó a gestionar la desazón inicial.

A veces tengo la sensación que cuando pienso en la sordera de Pep hago igual, pienso en “de momento”. Y aquí no valen los autoengaños, aquí sí que podemos decir un PARA SIEMPRE.

¿Para siempre?

Tanto Jordi como yo, intentamos estar atentos a las noticias que hay respeto a la sordera. Leemos artículos sobre células madre, gallinas sordas que recuperan audición, implantes internos,… y soñamos… ¡soñar no es malo! Y además, ¡es gratis!

No nos hacemos ilusiones con nada, somos muy realistas. ¿Pero quién sabe si en unos años podemos borrar este “para siempre” relativo a la sordera de Pep?

Lo que intentamos hacer, y creo que lo hacemos bastante bien, es adaptarnos a las situaciones del día a día, sin pararnos a pensar si son para siempre o no, lo importante es que son AHORA.

Ahora Pep es sordo, está implantado, y lo que necesita es que le ayudemos en la adquisición del lenguaje, en aprender a escuchar, a quererse tal y como es.

Lo que sí que es para siempre es la muerte.

El abuelo de Pep, Santiago, nos ha dejado. Siempre lo recordaremos, siempre estará con nosotros de una manera u otra, Pep ya sabe que está allí arriba, con la “lluba” y las estrellas.

Hay una cosa no obstante, que sí que es 100% segura: estará PARA SIEMPRE en nuestros corazones .

Anuncis

6 pensaments sobre “Per sempre – Para siempre

 1. Nerea diu:

  Desde que me contaron, tengo pensado enviaros un mensaje, pero cualquier frase hecha me parece un poco tonta. De todas maneras, no se me ocurre otra cosa que “os acompaño en el sentimiento”.
  Un beso para los tres, especialmente para Jordi.

  P.D: Me pasó lo mismo con el tabaco. Estoy esperando ser vieja y que los niños sean grandes para volver!!! Jajajaja jajajaja, miss it!

 2. Tela i Teta diu:

  Que bonic Laura 😥

  El Santiago ha tingut la sort de conèixer i gaudir del Pep, i de veure-us fent de superpares.

  PD: jo recordaré el dia del sucre volador PER SEMPRE

  • pumpumpep diu:

   Jajajaja! Gràcies per les teves paraules Mireia!
   Lo del sucre no pateixis… si per casualitat se t’oblida, crec q hi ha tres personatges als qui no els importaria repetir-ho!! XD

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s